« Restgarnströja | Main | Merarbete »

December 24, 2007

Comments

WOW! tack för tips!!! jag tycker ju att det är så tråkigt att göra flertrådigt garn så jag spinner bara 1-trådigt... Detta ska sen växtfärgas, så jag kanske ska spara fixeringen till efter färgningen??

WOW! tack för tips!!! jag tycker ju att det är så tråkigt att göra flertrådigt garn så jag spinner bara 1-trådigt... Detta ska sen växtfärgas, så jag kanske ska spara fixeringen till efter färgningen?? GOD ULLJUL!!

Tack. Skall provas :-) Jag tvättade och skulle "slå" mitt garn igår, och så klart fastnade det i badrumsfönsterhandtaget och två trådar slets av... Hittade inte ändorna, så jag har bara lindat garnet i en hård härva, och låter det torka på elementet. Härvar om det då och då. God Jul!

God Jul och ett Gott Nytt År!

Perfekt Tina, precis vad jag behövde, Jag har bara läst att det är svårt att "lugna" entrådigt eftersom de alltid har aktiv snodd. Här sitter jag och har uppkoppling på semesterorten :-D Men nu jedrans ska vi sova, har varit uppe sen 4 imorse. GOOOOOOOOD JUUUUUUUUL!!

Himla bra tips! Efter att ha tvättat en tröja stickad med entrådigt garn som drar snett fortfarande (!), inser jag att resten av garnet (som fortfarande är i härva) ska få utsättas för denna behandlig. Någon skrev någonstans att man kan upphäva tendensen att det dra sig snett då man stickar på rundsticka, genom att sticka i bakre maskbågen. Har inte testat det än men det verkar vara värt att prova!
God fortsättning på julen!

bra tips:-)
God Jul & Gott Nytt ÅR!

Vilka bra inlägg du gör! Har själv gjort ett stickprov i slätstickning. Stickprovet blev alldeles snett. Var inte medveten om att tråd kan behövas fixeras och gissar att det är det som var problemet. Är det någon som vet om man kan ta ett färdigstickat (skevt) stycke och fixera det? Hur gör man då? Räcker det att bara tvätta och sen spänna upp det i rätt form? Jag löste mitt problem med att låta bli slätstickning, och sticka 1a, 1r istället och då blev det bra, men kommer jag att få problem när jag tvättar plagget? Jisses, det här blev mest frågor.
God jul och gott nytt år!

The comments to this entry are closed.

Stashen 2012

  • Stashen 2012
    Ett av målen 2012 är att använda så mycket som möjligt av min stash till projekt. Ibland måste jag komplettera, och ibland kommer jag säkert vilja köpa något nytt, men här dokumenterar jag alltihop. Målet är att hamna på mindre stash än när året började.

Svea spinnargille

October 2017

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Gamla bloggen