ulltopia.typepad.com > Bokprat - spinnböcker

« Back to Bokprat - spinnböcker

Teach yourself

Teach yourself

Även denna bok ingår i en serie böcker, denna gång teach yourself visually serien. Det finns virkning, stickning och säkert massa annat också.

Tanken är att det är fotona som talar, för texten är snudd på minimalistisk på sina håll. Och det funkar ganska bra, om man är en sådan som lär sig genom att titta på bilder. Tyvärr är fotona ganska små, så det kan vara svårt att se vad det är de vill att man ska se, och ibland så är tyvärr också texten felaktig.

Från vad jag har läst om denna bok på nätet, så verkar det som att den stressades fram av förlaget, så korrekturläsningen är inte den bästa. Så får det naturligtvis inte gå till! I övrigt har jag några problem med boken:

Dom försöker få in alldeles för mycket information i boken. Den är visserligen drygt 200 sidor, men på dessa sidor ska man lära sig "allt" om spinning, såsom förberedelse av fibrer, spinna olika sorters garn, olika sorters spinnredskap, novelty yarn, färgning, och tom att bygga vävstol för att kunna väva med det handspunna. Det är en nobel tanke, men det säger sig självt att det inte blir tillräckligt utförligt för att tjäna sitt syfte.

Det boken kan göra, är att öppna ögonen för alla möjligheter som finns. Man kan bli nyfiken och söka sig till annan litteratur. På så sätt är den en bra startpunkt, men jag skulle inte sätta denna bok i händerna på en total nybörjare och säga åt dem att klara sig själva.

Jag blev besviken när boken kom, men jag har börjat se den som ett litet uppslagsverk istället, där jag snabbt kan läsa på (kortfattat) om något, och då blev den genast mer användbar.

Så boken får 3 får av 5 möjliga.

Permalink