ulltopia.typepad.com > Bokprat - spinnböcker

« Back to Bokprat - spinnböcker

Start spinning

Start spinning

Som titeln säger, vänder sig denna bok till nybörjaren. Och detta är en riktigt bra nybörjarbok tycker jag. Maggie Casey är känd för vissa som den söta tantan som visar spinntips i Spin Off. Och i artiklarna är det alltid föredömliga bildserier som steg för steg tar en igenom olika moment. Samma noggranna dokumentation finns i boken, vilket gör den så användbar. Tex så visas med 5 bilder hur man "pre-draftar" och det är faktiskt bra! När man är ny, så finns det inget som slår att någon visar varje steg. Om man sedan kan, så är det ju lätt att hoppa över.

Boken tar upp spinna på slända, spinna på spinnrock, tvinning, hur man hanterar det färdiga garnet och mycket mer. Det är precis så mycket information per kapitel att man kan ta till sig, och komma en riktigt lång väg, utan att bli förvirrad eller stressad. Dessutom är boken full med inspirerande fototn på garn och fibrer.

Jag har bara gott att säga om denna bok (med en liten caveat för att jag inte läst den pärm till pärm, det kan ju stå knasigheter i något kapitel, men det har jag inte märkt än)

Det blir 5 får av 5 möjliga!

Permalink