ulltopia.typepad.com > Bokprat - spinnböcker

« Back to Bokprat - spinnböcker

ProductiveSpindling

ProductiveSpindling

För er som inte kan få nog av prat om sländor, vilken man ska ha, hur vikten påverkar, hur man får upp sin effektivitet i sländspinning etc så kan jag varmt rekommendera en ny bok! Den heter Productive Spindling och är skriven av Amelia Garripoli, känd från bloggen Ask the bellwether och butiken The Bellwether. Som av en händelse så finns den även att köpa i Sverige.... :)

Det finns väldigt mycket intressant i den, inte minst tar hon upp det som vi diskuterade för ett tag sedan, nämligen hur mycket garn som går på en slända. Enligt Amelia så går det lätt på 3 gånger sländans vikt om man har en "production spindle", på 25-50 g. Jag får öva lite mer helt enkelt. Hon ger också tips på hur man kan undvika att garnet hoppar ur notchen, just det problem jag hade. Ett tips är att linda garnet två varv runt kroken. Det har jag provat, och det fungerar ett tag, men inte hur länge som helst. Ett annat tips är att låta garnet gå ner under hela garnkonen på sländan, och sedan skarpt upp i notchen. Det ska jag prova nästa gång.

Här finns helt enkelt massor med tips och tricks på hur man blir en bättre, och mer produktiv sländspinnare. Layouten är inte den mest attraktiva, det är en självpublicerad bok, bilderna är inte alltid de skarpaste eller största. Innehållet får en femma, men layouten drar ned det hela till 4 får av 5 möjliga.

Permalink