ulltopia.typepad.com > Bokprat - spinnböcker

« Back to Bokprat - spinnböcker

Intertwined

Intertwined

Jag är säkert sist i spinnvärlden med att skaffa mig en bekantskap med Lexi Boeger, känd som Pluckyfluff från Handspun revolution. Anledningen är att jag inte tror mig spinna den sortens garn som hon gör, galna, innovativa moderna garner. Det är helt enkelt inte sådana garner jag använder. Men så var boken billig, och jag jobbar ju på att få ett rejält spinnbibliotek, så då måste jag ju i alla fall testa vad det är.

Mitt första intryck var, att det var precis det jag befarade. Ingenting för mig. Jag tror inte det finns ett enda projekt i boken jag ens kan tänka mig att göra, och väldigt få av garnerarna får mig intresserad. Så försökte jag släppa att det var en spinnbok, och försökte se det som en konstbok. Det gick lite bättre. Fotona är vackra, färgerna otroliga (som i totalt galna) och det är verkligen inget fel på fantasin här.

Men ändå kan jag inte komma ifrån att jag hade hoppats lära mig lite från boken, nya tekniker tex. Men att spinna in metallskrot och små dödskallar i garn och sticka en Ghost Town Zombie Hat, känns tämligen avlägset. Nu kan det ju lika gärna vara mig det hänger på, att jag inte är redo för detta, att jag inte kommit tillräckligt långt i min kreativa process. Isåfall så kommer jag återvända och ge nytt betyg längre fram.

Tills vidare så får den 2 får av 5 möjliga.

Permalink