ulltopia.typepad.com > Bokprat - spinnböcker

« Back to Bokprat - spinnböcker

Creative spinning

Creative spinning

Denna bok är skriven av två medlammar av Online Guild, och bara det är ju trevligt.

Boken är ca 110 sidor tjock, varav ca 25 sidor är instruktioner och how-to’s. Denna sektion består av teckningar som tydligt visar hur man gör de olika momenten. Texten är kort och koncis, och lagom lång. Resten av boken består av olika projekt. Och det är här som boken har sin verkliga styrka! Fotona är helt otroligt vackra! För varje garn så visas en stor bild som inspirerat till garnet, fibrerna, garnet och en stickat provlapp.

Detta är snudd på genialiskt, vet inte varför inte fler författare tänkt på det, men just att se garnet i ett sammanhang, tex uppstickat, eller vävt, gör att man får en helt annan känsla för det.

Projekten är uppdelade i olika (engelska) kategorier, såsom shortwool & down, hill & mountain, rare wool, silk, vegetable fibers etc. Ett bra och tydligt upplägg, som visar på vilken bredd det finns inom fibervärlden.

Denna bok fyller absolut en plats i min spinnhylla! Det är inte en bok jag rekommenderar som enda spinnbok, även om det innehåller tillräckligt mycket information för att man ska komma igång med spinning, men som inspiration är den oslagbar.

Betyg: 4.5 får av 5 möjliga.

Permalink